ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ" «Αποτελεσματική διοίκηση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση»

29 Νοεμβρίου, 2022

Η Ημερίδα με τίτλο «Αποτελεσματική διοίκηση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση» και κεντρική ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Υπουργείου Εσωτερικών, κα Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, 12:30 – 14:00 στο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κτίριο Διοίκησης Επιχειρήσεων – Ψηφιακών Συστημάτων, Αμφιθέατρο 2 Γαιόπολις, Περιφερειακή Οδός Λάρισας, 41500 Λάρισα.

Θεματολόγιο Εκδήλωσης

12:00 – 12:30: Προσέλευση – Εγγραφές

12:30 – 12:45: Χαιρετισμοί:

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης

Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος

12:45 – 13:30: Κεντρική ομιλία της Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών κ. Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη

13:30 – 14:00: Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Διάλογος:

Συντονίστρια, καθηγήτρια κ. Βασιλική Καζαντζή

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ιδιαίτερος λόγος για την ανάγκη μετασχηματισμού του Δημοσίου Τομέα σε πιο αποτελεσματικό, φιλικό και επαρκή. Ωστόσο, ο μετασχηματισμός αυτός θεωρείται ότι βασίζεται κατά κύριο λόγο στην τεχνολογία, χωρίς να συζητείται ευρέως το απασχολούμενο προσωπικό στους δημοσίους φορείς, όπως και η οργάνωσή του για το μετασχηματισμό αυτό. Επιπλέον, τίθενται ερωτήματα όπως: πως διοικείται, αναπτύσσεται και ενδυναμώνεται το ανθρώπινο δυναμικό; Με ποιες τεχνικές υποκινείται και αξιολογείται το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και οι δημόσιες δομές; Πως διαμορφώνεται η νέα αρχιτεκτονική δημόσιας διακυβέρνησης;

Αυτός είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας που φιλοξενεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Μεταπτυχιακά του Προγράμματα «Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης» και «Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)».

Με κεντρική ομιλήτρια τη Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, αλλά και να αναδείξει μέσα από την παρουσίαση στοιχείων και πρακτικών, τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζεται στη Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών ως προς την υιοθέτηση και εφαρμογή σχετικών πρακτικών που αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου τομέα στις επόμενες δεκαετίες.  

Με εκτίμηση

Δρ Λεωνίδας Ανθόπουλος, Καθηγητής

Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram